Verwerken van een echtscheiding

Echtscheiding

Een scheiding maakt veel emoties los en geeft veel onrust, zeker ook bij de kinderen. Boosheid en verdriet zijn gevoelens die als eerste bij kinderen opkomen ongeacht hun leeftijd. Alles wat vertrouwd was gaat veranderen als ouders gaan scheiden. Kinderen en scheiding kunnen ook andere gevoelens veroorzaken zoals angst, machteloosheid of afwijzing. Uit de praktijk weten we dat ieder kind anders reageert op een scheiding.

Kinderen van basisschoolleeftijd reageren vaak angstig op een scheiding. Ze weten niet wat er komen gaat en raken hun vertrouwde leven kwijt. Oudere kinderen vanaf 12 jaar voelen zich vaak onbegrepen en kunnen zich tijdens een scheiding extra afzetten tegen hun ouders.
Er gebeurt van alles om de kinderen heen waar ze geen invloed op kunnen uitoefenen.

Het is belangrijk om kinderen juist in deze periode te steunen en rust te geven. Veel kinderen kampen met een loyaliteitsconflict, ze hebben sterk het gevoel dat ze geen partij willen/kunnen kiezen tussen hun ouders. Niet kiezen kan betekenen dat je één ouder in de steek laat, maar wel kiezen betekent dat ook. Het loyaliteitsconflict kan sterke gevoelens van verwarring geven. Geef kinderen daarom alle ruimte om van beide ouders evenveel te houden.

Wat doet De Geluksvogel?

Ik wil je helpen om het juiste zetje in de goede richting te geven waardoor ouders en kind weer verder kunnen bouwen aan hun mooie pad. Samen doorlopen we een kortdurend, laagdrempelig coachingstraject. We bepalen de hulpvraag en we komen tot een oplossing op maat van het kind. We kijken hoe de situatie nu is en hoe ze kan verbeteren. We koppelen hier doelen aan. Hierbij maken we gebruik van de mogelijkheden en de kwaliteiten van het kind.

Ik bied geen pasklare oplossingen maar kijk naar wat werkt voor jouw kind. Dit kan gaan aan de hand van creativiteit, visualisaties, gesprekken, mindmapping, werken met vloerankers, individuele opstellingen, ontspanning en relaxatie….

Contact

Je neemt met mij telefonisch contact op via 0494/698513 voor een korte intake of je mailt mij op sandra@degeluksvogel.be (op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ben ik tijdens de schooluren niet bereikbaar, spreek een bericht in en ik bel je terug).

We bespreken kort je hulpvraag.

Samen kunnen we dan bepalen of je aan het juiste adres bent bij mij.
We maken dan een afspraak voor een intakegesprek met de ouder(s).

Lees ook opbouw van een traject.